Overskrift 1

Drægtige damer...

Bente N ( Nekton - Caretino - Landgraf I ) er scannet drægtig ved Herald III. ( Heraldik xx - Lorenz ) fra VDL Stud - Holland.
Herald III har opnået mange internationale Grand Prix sejre og placeringer rundt om i hele verden i Nation Cup og World Cup turneringer.
Herald III har en fuldblodsandel på 72,27 %.
Vi er meget spændte på resultatet....

Blixenkrones Dark Chantel ( Crelido - Lancier - Royal Z I) er scannet drægtig ved Highland Park DVH 1194 ( Favorit Ask - Stakkato Gold - Stakkato ).
Highland Park er optaget i springhesteprogrammet og er af gennemavlet springblod. Mor er elitehoppen Stalina SP, der også er mor til den kårede hingst og materialeprøvevinder  Lagavulin.

Mosegårdens Beujolais a ka Jojo ( Blue Hors Rosoff - Andiamo - West point ) ejet af vores store datter Sandie, er drægtig ved Showtime DVH 905.


Herald III

Blixenkrones Dark Chantel - hoppekåring

Blixenkrones Dark Chantel - hoppekåring

Blixenkrones Dark Chantel ( vores første føl på stutteriet ) blev fløjhoppe, RDH og udtaget til Eliteskuet på Vilhelmsborg, ved DV´s Hoppekåring region 2 på Team Cabe, Ringsted, d. 21 juni 2015.

Hvor var vi glade og stolte, og samtidig ydmyge....der skal lyde en stor tak til Charlotte og Linus Camitz, for træning og fremvisning af Chantel. Hele forløbet optil har været lærerigt, men vigtigst af alt, så har Chantel virkelig trives med sin træning og sit ophold. Charlotte er en "ener" til de unge heste. Charlotte har også høstet ros fra flere forskellige medier, for sin fremvisning af Chantel.

Horsenews :
Den 3 årige Blixenkrones Dark Chantel ( Crelido x Lancier x Royal Z II ) blev kåret på fløjen i RDH og udtaget til Eliteskuet.
Hun er en smart og ædel model, der springer let og elegant og er forsynet med en skøn springgalop. Under rytter blev hun nydeligt og professionelt fremstillet af Charlotte Camitz. Hoppen udviste stor nervefasthed i al fremstilling og båd sig til både i springning og dressur, så man fik indtrykket af, at her var en hoppe, der kunne blive en stjerne for en militaryrytter, der ønsker sig en fremtidig hest til de store klasser. Blixenkrones Dark Chantel aflagde også dagens bedste springhoppe-rideprøve.

Katrinelund Hingstestation:
Ved sadelkåring i region 2 i Ringsted, var holdene ikke så store, men det var derimod kvaliteten hos den 3 årige Crelido datter, som blev udatget til Eliteskuet.
Med bla. 8,5 i teknik og kapacitet ved løsspringningen, kunne Blixenkrones Dark Chantel, ejet og opdrættet af Tina Blixenkrone Hansen indtage pladsen som fløjhoppe for 3-års springheste, flot fremvist af Charlotte Camitz.

Så kom Lotus...

Byd velkommen til Blixenkrones Life Of Lotus.

Efter at have stirret mig halvt blind på overvågnings kamera i 3 uger, valgte Bente N og fole kl 15 på folden - altså hun prøvede i hvertflad. Men fik da overtalt hende til, at det skulle færdiggøres indefor i boksen.
Så kl 15.20 kom der et lille hoppe føl til verden efter Lagavulin DVH 1104, godt hjulpet som altid af jordmoder Henrik.
Bente er førstegangs folene, og fik et mindre chok da hun "opdagede" Lotus. Hun var faktisk så skræmt, at hun prøvede og finde en udvej fra boksen - for det "der" var farligt. Sådan gik næsten 1 time, hvor mine nerver flagrede lidt rundt, det havde jeg ikke prøvet før. Men ud af den blå luft, lagde hun pludselig ørene tilbage og beskyttede Lotus - fra det øjeblik var hun "mor" og vi fik kun uddelt tåleligt ophold i boksen, de næste par dage
Lotus og Sandie - juli 2015

Sommergræs 2015 i fuld gang...

Vi elsker den tid på året, hvor hestene kommer på græs. Det virker så rigtigt og naturligt. Og se hvordan glæden, instinkter og fællesskabet blive styrket over tid. Igen i år er vi så heldige, at have nogle søde "gengangerer", det er helt specielt og møde dem igen. De kan kende os, og sidste års "vaner" bliver hurtigt genindført. Når ATVén kommer, står de straks klar og lærer de nye, at nu kommer der hesteboljser :-)

Ny pony....

Chanel har fået ny pony - Freja.
Sød ældre dame, som ikke "gør så meget i" og tabe sin rytter. Hvilket Chanel er meget glad for.
Freja er sød og prøver at gøre sit bedste, kan dog godt blive lidt "struds-agtig" i hjørnerne engang imellem :-)
Damen er kåret i pinto foreningen.

Sommeren er vel på hæld...

Helt fantastisk sommer vi har haft, kunne dog godt have brugt lidt vand til græsset, men vi kom "igennem". I år har vi haft fornøjelsen af nogle super dejlige søde heste/ plage/ åringer på græs. Og nogle gamle "gengangere" har besøgt os. Herunder søde Appenina som startede med at være temlig bange for mig og ikke mindst ATVén sidste år. Men skal da love for, hun har vist overskud, selvtillid og charme i år. Kravlede stort set i lommen efter guf fra dag et - hun kunne huske os, dejligt :-)

Vi fik jo ikke føl i år ( hopperne fik lov at springe over ). Men så var chancerne for at tømme stalden i en længere periode også til stede. Så i år har stalden fået en make-over, Henrik har muret, vasket, malet og skiftet boksvægge ud. Det hele ser lyst og dejligt ud.


Min far laver wrap i år, så har fået et læs 1. klasses wrap hjem. Glæder mig til at tage hul på det, noget af det bedste vi har haft. Pt bruger vi hø pga den varme vi har haft.
Høsten er også i hus. Netop som vi stod og skulle i byen, ringede telefonen : Jeres halm er netop presset og klar til afhenning !!! Daværende tøj-krise ( en kvinde ting ) og bad mm var temlig overflødelig :-) arbejdstøjet kom på og ca 4 sekunder før regnen kom, var alt halmen i tørvejr.

Bente N

Lidt om Bente....

Bente er efter hingsten Nekton, der med Lars Bak Andersen er placeret i internationale S-klasser.

Mor til Bente er hoppen Scarlett efter Caretino, Scarlett er helsøster til Horsegyms Caetano der er placeret i 160 cm klasser internationalt med Felix Hassmann.

Mormor Last Not Least efter Landgraf var det mest vindende Landgraf afkom af sin årgang og er også placeret i internationale S-klasser.

.....meget spændt på Bente og vores fremtid sammen!

2014 drægtig med Lagavulin DVH 1104, termin april 2015.

Kåring Bente N....

Vores tysk-indkøbte hoppe Bente N skulle kåres i DV.

Bente blev trænet og redet af Charlotte Camitz, i en kort periode. Helt fantastisk og se begges formåen. Bente synes det var rigtig sjovt og gå til ridning, og Charlotte er bare en kanon god rytter med kæmpe overskud, dygtighed og sjælden ro.
Som tiden skred frem til kåring, blev Bente mere og mere graviditets-ramt. Lignede en med morgenkvalme i døgndrift.
På selve kåringsdagen var Bente stille og træt, men glad. Men det kan altså ikke bruges når man skal præsterer. Lidt øv hun ikke var up to date, men synes måske også nogen var lidt hårde i hendes bedømmelse. Men fair nok, hun har haft gjort det bedre, og det ved vi heldigvis.
Vi/ jeg lærte en masse i tiden op til kåringen, hvilket jeg er meget taknemmelig over - elsker at lære nye ting i avlen.

Bente N blev på dagen kåret RDS  

Drægtige damer....

I år kørte insermineringen stort set efter bogen.

Lille Let præsterede ud over det sædvandelige og blev drægtig i 1. forsøg - med Lagavulin DVH 1104.

Bente N kom i 2. forsøg. Endda med frostsæd. - nu drægtig med Lagavulin DVH 1104.

Så tidlig termin denne gang, marts og april 2015.

Glæder mig helt fantastisk meget !!

Stævne på Suså

Første stævne på Mille-pony blev en kæmpe succes for 5 årige Chanel. Pony var sød, lavede ingen af de berømte ( berygtede ) bukkespring. De vandt deres første 1. plads i 30 cm - de var så stolte :-)....det var mor også! Kanon god dag.

Fastelavn....

Fatelavn på Suså var en hyggelig dag, Prinssese 1 & 2 kæmpede en brav kamp i ringridningen. Fra ikke at kunne ramme en badering, blev det til 4 ud af 5 ringe. Sejt!

Bag ud med opdatering....

Jeg er kommet lidt bagud med opdatering, men der sker jo så meget hele tiden. Men nu skal det være.....


Tyskereren Bente er faldet godt til og hingsten er fundet. Det bliver i år den fantastiske Lagavulin. Så nu mangler vi bare, damen går i brunst, så vi kan komme igang. Forventlig stilles Bente til kåring i DV til sommer.
Lille Let er også udvalgt til Lagavulin. Den kombination ser jo ud til, at slå godt igennem. Så Pari-Vulin må meget gerne få en søster - men det kan jeg jo nok ikke forudbestille
Vinci og Witta får lov at springe over i år.
Til gengæld er vores store datter Sandie, blevet ramt af følfeber. Så hendes hest Mae Blossom bliver i år insermineret, med den fremragende De I`Or. Vi så ham til hingste fremvisning i Ringsted, og blev begge lidt forelsket.

Så nu håber vi bare, dette års insermineringer forløber efter vores planer og ønsker. Jeg har ihvertfald et brændende ønske for, at min Lagavulin-plan lykkes. Han er kun i Danmark for en kort bemærkning, da han er sat i sporten i Tyskland.

Føllene var knap så begejstret / samarbejdsvillige ved dette års fravænning. Drengene var temlig morsyge,og mente det var tæt på en nær-døds-oplevelse, men det lykkes efter lidt overtalelse.

Familien Camitz har erhvervet halvdelen af Blixenkrones Pari-Vulin, så han er rejst i følbørnehave nede hos dem. Her lever han livet.

Ellingegårds Walentin er lånt ud til en sød familie på Amager. Her stortrives han i selvskab med en skøn haflinger.


Vandrepokal....

Blixenkrones Pari-Vulin´s selvsikkerhed og charme, udløste slutvis på 2013 en fin vandrepokal fra DV Reg. 2, til de stolte avlere ( og vi er stolte )

Daylight...

Daylight fik jo et pragtfuldt hingsteføl i maj 2013. Men hun kom slemt tilskade ved folingen. Hun kom igennem flere operationer, flere gange sprang rekonstruktionerne op i underlivet. Hun blev mere og mere utrivelig, vi prøvede en masse ting, men intet så ud til, at kunne bringe hende tilbage til den Daylight, hun engang var. Jeg besluttede hun skulle have fred, når Day Day blev fravænnet. Og sådan blev det.
En sørgelig dag, jeg aldrig glemmer. Men nu har hun fred.

New mare..

A new mare has arrived.
A Nice 4 year old mare by Nekton, Nimmerdor, Caretino and Landgraf - Holsterner Verband.
She´s picked up from Family Nagel in Germany, Helse.
We expect the Mare must be active in the breeding. So we look forward and see what this new blood can bring.
 She is a very lovely horse - pictures will come.

Farvel til Amanda og Freja.

Himlen har fået 2 stjerner mere - vi har sagt farvel til Amanda og Freja. Fælles for dem begge var, de havde haft et godt langt liv ,og at alderen var begyndt at indhente dem på forskellig vis.
Den mandag vil stå som et minde på godt og ondt. Godt fordi de kom afsted på bedste vis, med værdighed. Ondt, ja det gør så pokkers ondt at miste en god ven.

Smukke gamle Amanda til højre,den sidste dag i Wittas selskab. Bedste venner

Lille Let og Pari-Vulin på Vilhelmsborg

Eliteskue på Vilhelmsborg

En fantastisk weekend på Vilhelmsborg er overstået. 

Fredag dragede vi afsted til middag, Henrik, Chanel, Sandie, Kasper og min far Jens Peter. Vi havde en god tur over til det jyske, både Lille Let og Pari-Vulin stod eksemplarisk i trailen og åd wrap. 
Da begge heste var indlogeret, var det tid til at de 2-benede skulle finde Norminde Kro. Det endte med at blive til en tur i " blå ". Min GPS blev totalt forvirret af det jyske muld. Men det lykkes og finde frem. 
Lagde ud Lørdag med at sidde nede i bilen ved Kroen, med Redbull og kiks, i et håb om at få øjne lidt hurtigt pga manglende søvn og for ikke ar vække de andre....endnu. 
Sandie var spærret inde af div alarmer på Kroen, så jeg nød en morgenstund i fred ( havde nu lidt ondt af dig Sandie)😊
Da Sandie blev " løsladt " gik turen tilbage til hestene og til arbejdet. Begge heste fremstod hurtigt top dullet og top tunet - vores bøn var blevet hørt og Pari havde kun "ædt" et minimum af mors fletninger. 
Pari-Vulin var i hopla, og endte med at blive lidt uartig. Det med at stå stille foran en dommer, var i hans verden en unødvendighed, så hellere lave lidt sjov og ballade. 
Men han fik da bevist at han kunne galopperer og vrinske i et væk på samme tid. Men vi havde en fantastisk lørdag og begge heste nød at være "på". Lille Let var helt oppe på dupperne og glemte alt om sin alder😊
Auktionen lørdag aften havde vi glædet os til og blev bestemt ikke skuffet. Chanel på 5 år blev ganske træt v 22 tiden, så vi undlod og se resten. Lidt øv, men respekt for hun havde klaret dagene uden et kny, skulle hun have love til at putte😊
Søndag tidlig op og se fremstilling af 2 års springbetonet, dejlig oplevelse. 

Tak til Crew som var med og hjalp. Tak til min far, som bla var med og gøre den weekend mulig, og ikke mindst dejligt selskab. Helt specielt og have dig med far, håber vi får muligheden en anden gang. 
Tak til Louise som passede alle hestene der hjemme. 
Tak til Linus Camitz som fremviste hestene på Vilhelmsborg. 

SE OGSÅ FANEN " ELITESKUET " - billeder....som pt ikke er oppe og køre!

Følskue DV reg. 2. 2013

Pari-Vulin fra 20 juni i år, var til følskue i Ringsted. Det gik helt fantastisk, han vandt som bedste springbetonet hingsteføl.
Det gav adgang til Eliteskuet på Vilhelmsborg i september, samt en flot ærespræmie fra Camitz Equestrian - 1 bedækning med Lagavulin DVH 1104 materialeprøvevinder i 2014. Vi er super glade for denne præmie.

Pari-Vulin er jo efter Lagavulin DVH 1104, og den kompi med Parisan ser jo ganske lovende ud!

Pari-Vulin fik vist en særdeles god galop og hev et 9 tal hjem for det.
Beskrivelsen lyder:.....
Højstillet, udtryksfuldt, maskulint føl. Særdeles god type, langt muskuløst kryds, lemmerne pass. føre, lidt rette bag.

Vi er glade - vi er stolte :-)


Døbt

Årets bøller har fået navne:

Blixenkrones Day Day - Placido Domingo - Daylight II.
 
Blixenkrones Pari-Vulin - Lagavulin - Parisan A Basic Intuition.

Blixenkrones Dark Chloe - Cabachon - Vinci.

Pari-Vulin

Når de andre kan, så vil jeg også.....

Vinci ( Lancier - Royal Z II ) som havde termin den 1 juli, blev temmelig følskruk da Lille Let blev mor. Så 2 dage senere den 22 juni folede hun et smukt hoppeføl. Folingen gik perfekt og vi var en anelse overrasket over ankomsten,fra og vise ingen tegn til der kom føl, gik ca et halvt døgn.
Hoppefølet er efter Cabachon.

Så nu er der booket på barselsgangen :-)

De 3 føl forstår at holde deres mødre til ilden, der er krudt i dem og der skal ske noget.

Denne følårgang er ganske speciel for os, dyrlæge Linda Neumann har "lavet" dem alle - og de vil ære hende.

Vinci og hoppeføl

Fantastisk fødselsdags gave....

Lille Let ( Parisan A Basic Intuition ) efter Sandro - Leonardo II, folede et flot, langbenet hingsteføl den 20 juni.
Lille Let er (afdøde) Linda Neumanns gamle hoppe, som vi overtog i 2011, hun var et "op ad bakke projekt" som Linda udtrykte det. Hun var svær og ifole. Men det lykkes i slutningen af sæsonen, efter mange insermineringer.
Farmand er Linus Camitz´s nykårede hingst Lagavulin.

Jeg ville sådan ønske, at du kunne have set ham Linda, han er så fin, lige i din ånd iflg. Linus. Men måske du kan se ham, derfra hvor du er :-)

Lille Let og hingstebasse

____________________________________________

Blixenkrones Day Day

Så kom årets første føl, et hingsteføl som så verden den 11 maj. Han er døbt Blixenkrones Day Day, til minde om Linda Neumann som altid kaldte hans mor Day Day. Da det gav en del venskabelige diskutioner, blev aftalen at Daylight´s føl måtte have dette navn. ( og det fik han Linda ).

Blixenkrones Day Day er efter Placido Domingo, Kaiser Wilhelm, Chronos. Længere ude Mahagoni, Schwadroneur, Marduc og mange andre interessante.

Desværre gik folingen ikke godt, Day Day var stor, lå forkert, kom forkert ud. Daylight fik en del skader i underlivet. Så der var en del panik, men heldigvis kom dyrlæge Linus Camitz hurtigt frem og hjalp os.
Nogle timer senere, fik vi læsset Daylight og Day Day og turen gik til KVL. De tog godt imod os og Daylight kom omgående i behandling. Day Day fik særbehandling, lå på en madras foran mor, og fik serveret sutteflaske ad libitum. Han blev godt nok lidt skæv af mælken, mors "stoffer".
Der på gik nogle dage, hvor vi var lidt "tamme" og ventede på godt nyt. Det kom der om tirsdagen, de var klar til at komme lidt hjem. Glæden var stor og taknemmelighed over de begge overlevede.

Nu er de hjemme for en 4 ugers periode, så skal de tilbage og Daylight skal have rekonstrukeret underliv.


Stor tak til min far Jens Peter, som var en kæmpe hjælp den dag - og så fik du set KVL og mærket hvor tungt et hestehovede kan være :-)Far : Placido Domingo

Day Day får sutteflaske

Første gang på fold

Walentin fået ny familie

Walentin har fået en ny sød familie oppe ved St. fuglede. Ikke mindst en ny legekammerat,en langbenet araber-dreng. Så Walintin må trække maven godt ind, og spidse hovene for at følge med ud over stepperne ( araber-dreng kan godt nok løbe stærkt, når der skal leges ).
Som skrevet er han kommet til en sød familie, med dejlig stald og pragtfulde omgivelser. Samt en aftale om, at Walentin skal retur hertil, så fremt han en dag ikke skal være hos dem mere.


Chantel & Dream

Hhv. 11 mdr. og 8 mdr.

Nu er vi følskruk...

Daylight II ( Kaiser Wilhelm - Chronos ) har termin 2 maj, yveret er begyndt og "røre" på sig. Så alt er tjekket op, "apoteket" toptunet, kamera kørt i stilling, følfolde gennemgået - vi er klar til føl! Men må vist pænt vente lidt endnu.

Vinci og Lille Let har termin hhv 22 juni og 1 juli.

Føllene er nu vent fra deres mødre, det trak lidt i langdrag, mest pga mig. Men jeg fandt den helt perfekte løsning, så intet stres.
Vinci havde selv lukket mælkebaren for Chantel, da hun jo er drægtig. Men Witta og Dream havde ingen planer om det. Jeg havde ikke den store lyst til en "kold tyrker", så jeg udtænkte en plan - og den virkede over al forventning. Dreams grime blev udstyret med strips, så når hun prøvede og drikke mælk hos Witta, "stak" hun sin mor, som viftede hende væk. Så Witta klarede selv den med at lukke ned for mælkebaren.
1 uge senere trak vi føllene ud af mor-datter folden og satte dem på en fold ved siden af. Ingen reaktion fra nogen. Næste morgen kom føllene på seperat fold fra morgenstund, uden problemer.
Sum = her fungerer non-stres fravænning godt, også for mig. Nu er føllene også super søde og velopdraget. De stoler meget på os, hvilket gør tingene nemmere.

Henrik har som altid gang i projekter. Pt. er han igang med den bagerste løsdrift, hvor løbegang bliver udvidet helt ind til skovlinien, samt nyt hegn. Lone flytter ind med sine heste, så det skal jo se pænt ud!

Til det mindre sjove... Lilla er taget hjem til Frank igen. De nye MR scanninger viser, at jeg ikke skal sidde på en hesteryg forløbig, så en rå unghest er jo nok ikke aktuelt. Hun var og er bare så dejlig, længe siden jeg har haft så stor en nusse-pusse hest. Savner hende rigtig meget. Håber Frank og Lena beslutter sig for, at beholde hende. 

Højdrægtige Dayligt II.

Velkommen til....

Velkommen til Lone Frausing og hendes heste. De flytter ind i løsdriften 1. maj.

Vi glæder os rigtige meget, til at hilse på hestene "live". Lone står selv for deres pasning, så vi kan være på sidelinien og nyde hestene.
Vi håber, de falder godt til.

Diego´s Diamond - 2012 Far - Uno Don Diego Morfar - Di Caprio

Grestedgaards Cornecht - 2009 Far - Contendro Morfar - Quintero

Østrupgårds Romance - 18 maj 2011. Far - Skovens Rafael Morfar - Mackay PAH 21 DK

Vi kan også byde velkommen til....

Vi kan også byde velkommen til Ina Munksø´s hest Shaheen Cubic, dejlig stor rød vallak, med masser af energi. Han går i løsdrift-udeboks sammen med Mae og Amanda.
Hopperne har fra første færd, været dybt forelsket i " Cuba" ( Chanel kan ikke huske hans navn, så hun kalder ham Cuba - hvilket vi andre sjovt nok også gør nu).
Cuba ( håber din mor kan li´dit, jeg-er-i-byen-navn ) skal forventlig bor her et halvt års tid. Vi er allerede meget glade for ham, og han er faldet godt til. Men hvem ville ikke det, når damerne ligger på knæ for en :-)

Sne over land

Så er vi kommet ind i et nyt år 2013.

I 2013 ser vi frem til 3 føl.
Daylight, Vinci og Lille Let har fået "godt" med mave på, og bukkespringene er knap så store mere.
Vi venter føl efter Cabachon - en mesterspringer ( nåede lige at få Vinci ifol, inden han blev solgt til udlandet ), Placido Domingo - en ny stjerne og Lagavulin - som netop har bestået en flot 35 dages test, vandt springafd.

Spændingen og glæden er begyndt og tage til, vi går og måler lidt op i stalden, da vi mangler en foleboks. Så Henrik er klar over, han skal være handy-mand inden længe og bygge lidt om.

Vi skal også have lavet lidt flere følfolde. Vi kan faktisk rigtig godt lide og have de små føl i træindhegning i starten. Der kræver noget arbejde og lave de folde, men det fungerer bare så godt, og vi føler tryghed ved at have føllene der.

Vinteren har været som den plejer, masser af arbejde i stalden ( hvis man spørger Henrik ). Men det er da hyggeligt og masser af socialt samværd. 2012 føllene er blevet godt langbenet. De er bare så søde og nysgerrige på livet. Vi forventer os en del af de 2.

Frank har hentet de sidste heste/ plage hjem, de har været her siden maj, så der blev noget tomt i løsdriften, og kære belgier Bill - ham savner vi, sikken en personlighed han besad.

I efteråret fik Henrik endelig sin 4x4 traktor og vi andre fik "fred" :-) Men må jo indrømme at den har gjort gavn på mange fronter. Hans nyeste projekt er sat i værk, op- / ombygning af frontgrab, så nu kan vi løfte og dreje rundt med de store bigballer. Normalt har vi rundballer med halm, men mange heste her på stutteriet, gjore vi løb tør for halm. Så derfor tumler vi nu med bigballer, som kommer op på loftet.

For at gå en tand længere baglæns, så havde vi en super sommer med mange sommergræs heste/ ponyer. Vi havde på et tidspunkt  32 gæster på foldene og vi nyder det. Alt forløb stille og roligt, som altid. Ejerne var søde mennesker, som var dejlige at lære af kende. Håber sæson 2013 bliver lige så god og sjov.

Slutvis på denne omgang opdate, har jeg haft nogle gode timer sammen med ERFA-avler gruppen. Så hyggeligt og sidde og udveksle erfaringer, følge op på de nye tiltag og vende gamle stunder. Håber på mange flere gode timer i 2013.

Så er der vel kun at sige : Forår kom nu, så vi kan få nogle følbasser!

2 nye heste

Der er sket lidt siden sidst. 2 nye DV hopper har fundet vej til stalden.

Mae Blossom er Sandie´s nye ridehest.
Far: Bernstein.
Mor: Kawo´s Mae West.
Morfar: Midt-West Ibi-Light.

Next To Everything ( Daglig tale kaldet " Lilla " ) skulle gerne blive min nye ridehest på sigt.
Lilla er avlet af Linda Neumann og Frank Torndyb.

Begge hopper er faldet godt til - velkommen til dem!

Sandie og Mae Blossom

Dyrlæge Linda Neumann.

Min kære dyrlæge, mentor og gode ven Linda Neumann er gået bort d. 13 august, i en alder af 43 år.

Linda, du var en ganske særlig unik person. Du var så stærk, skarp og hjertelig. Du lærte mig så meget, du viste mig så meget. Som du tit sagde: Tina, jeg er din mentor og ven, så hør nu efter!...og vi grinede. Du stod altid til rådighed, med alt mellem himmel og jord. Du var en éner.
 
Tænker meget på de ord, du sagde for kort tid siden: Tina, når jeg engang forlader denne jord, er der intet i mit liv, jeg ville have lavet om. Jeg har en kærlig mand, som lader mig brænde for det jeg vil, mit arbejde er perfekt, og alle mine skønne dyr. Jeg er heldig!

Linda... Du har sat dybe spor i mit liv og hjerte. Jeg har været så heldig og lære dig at kende, det er jeg evig taknemmelig for!

Savner dig.

Alle vore tanker går til Frank og familien.

Tina & Henrik.

Åbent Hus hos dyrlæge Linda Neumann og Frank Torndyb.

2012 Åbent Hus hos dyrlæge Linda Neumann og Frank Torndyb er løbet af stablen. Et fantastisk arrangement med faglige indlæg, og underholdning på højeste plan.
Witta og Dream var inviteret med, så der blev indkøbt bling bling hovedtøj, eleastikker, tape og igang gik projekt "shine up". Dream var knap så begejstret for den ide, men vi fik da overtalt hende til og prøve hovedtøjet.
 Denis Lüth fremviste dem på fineste manér og lille søde Dream blev dagens publikums favorit. Stolt var undertegnet....nyd billederne og de vanvittige flotte rosetter.
Ja altså, ved dagens lodtrækning vandt jeg et sæt springvinger/ støtter - hvilken heldig dag - en perfekt dag!

Dennis fra DL Horses fremviste Witta og Dream i fin stil.

Blixenkrones Dark Chantel

Chantel er nu 2½ mdr gammel og har allerede prøvet en del i sit liv.
Trailerkørsel var i starten ikke et hit, men nu mere overskueligt. Hilst på smeden har hun også, hove ordnet under rolige forhold. Ny legekammerat ( på den lange bane ) er ankommet, Witta er jo blevet mor til Dream. Da Chantel har fået øgenavnet Terminator, mest pga af energi og fart, går der lige lidt før de får lov til at have glæde af hinanden.

På billed er hun 2½ mdr - lang benet pige
Crelido - baby

Dream

Mor : Heslegårds Witta
Far : Blue Hors Rush Hour.
Morfar : Heslegårds Weltmeister.
Farfar : Rubin Royal.

Stamtavle forsættes endvidere med Epok, World Cup I.

Byd velkommen til....

Blixenkrones Not Just A Dream!

Kom til verden 3 juli kl. 7.45Inserminering 2012.

Flere hopper har været til inserminering hos dylæge Linda Neumann 2012.

Daylight II - Kaiser Wilhelm / Chronos er scannet drægtig v. Placido Domingo.


Billed Placido Domingo DVH 1119
Vinci - Lancier / Royal Z I er scannet drægtig v. Cabachon.<b>Klik på billedet for video</b> 
Billed Cabachon DVH 979

Min søde mand nåede at få indhegnet den nye følfold og ridebanen.

Inserminering 2012

Lille Let og Daylight har været afsted til inserminering hos Linda Neumann.

Lille Let er insermineret med Bonaparte Z.

Daylight er insermineret med Placido Domingo.


Med til historien skal fortælles, at begge mine hopper bestemte sig for at gå/ hoppe egne veje ude i byen. Ved lukke ind tid af staldens heste, valgte de at springe ud af Linda´s fine træhegns-fold.
Dayligt klarede flugten i fin springstil, selv om stamtavle siger dressur-avlet. Men Lille Let var knap så skarp, så hun ramte formodentlig en pæl og fik lavet et grimt sår ved albue. Heldigvis stod hun jo hos en dyrlæge, så hun blev behørigt syet sammen igen og er nu udstyret med sygefold.

Sommergræs 2012

Sommergræs hestene er ved at ankomme, pt. 10 stk skal nyde sletternes græs. De nye små 9 tdr land, er blevet indhegnet og delt i 2, piger og drenge på hver sin fold.
Den nye jord er ligeså fantastisk som de nuværende folde, højt levende hegn hele vejen rundt, læ og skygge døgnet rundt.

Chantel

Små 3 uger, med fuld knald på.

Chantel

Chatel små 3 uger nu...yndig.

Blixenkrones Dark Chantel

Kærlighed ved første blik...smukt

Den 19 april kl. 23.15 kom dette søde hoppeføl til verden. Stor selvtillid og lange ben :-)
Flere billeder kommer...

Linda Neumann var som altid en kæmpe hjælp og støtte.

Gravide Vinci

Store dejlige gravide Vinci :-) Termin 23 april, ifolet ved Crelido....spændingen bliver snart udløst!

Årets hingst 2012 - Crelido

Årets hingst i DV - Crelido

Crelido blev årets hingst i Herning 2012. Det gør ikke glæden mindre, når vi venter på Vinci´s føl. Hun er nemlig ifolet med Crelido og jeg er ved at revne af spænding.

Mille

Stort velkommen til Mille, Chanel´s nye prinsse-pony. Den er så sød og rolig - med de skønneste hvide øjenvipper.

Daylight II

Onsdag den 4 januar fik vi Daylight hjem. 3,5 års Trakehner efter Kaiser Wilhelm , mor Dacapo II, morfar Chronos. Super sød og omgængelig hoppe, med fin følbedømmelse. Mia Winther Hansen, Fredensborg har opdrættet Daylight - vi er evige taknemmelig for, at hun kunne blive vores. Fremtidsplaner er kåring til sommer i Trakehner forbund, og kommende avlshoppe.

Parisan - A Basic Intuition "Lille Let"

Lille Let på fold ( har lige været en tur nede og rulle )

Ny hoppe i besætningen

Et kæmpe stort velkommen til Parisan - A Basic Intuition, daglig tale kaldet "Lille Let".
Lille Let er avlet af Linda Neumann & Frank Torndyb, hvor hun er også er opvokset. Vi har været så heldige og fået Lille Let her til gården. Hun er en klog dame - det ses hurtigt i hendes øjne - og yderst fornuftig - gået lige ind i mit hjerte. Tager alt med ophøjet ro, men kan sagtens give fuldblodshestene baghjul på folden.
Vi glæder os rigtig meget til og lære Lille Let nærmere at kende og det virker som om, hun allerede er faldet godt til.

Stamtavle ses under hendes "fanesite"

Lille Let og Donna er blevet bedste venner. Rigtig godt når den ene står oppe i stalden og den anden i udeboks..sikken en hyle koncert. Vi kommer til at ændre den plan. Donna må op i stalden!!!

Tekst på trailer

Så blev gaven fra min bror en realitet. Tekst på hestetraileren, så nu er den bare så fin.
Brenderup Prinsses 2009

Overskrift 1

Chanel og Henrik elsker at "lege", ATVèn er en fortrukken legeting - til morens store glæde!

Overskrift 1

Dyrlæge Linda Neumann er rigtig god til informere i mine hopper´s brunstforløb - dette billed modtog jeg imorges - kan afslører dette er en follikel ( Witta´s ). Sjovt og se, ikke mindst følge med i forløbet.

Fritids arbejde er et nyt ord for Chanel. Men hun elsker at vande og give sin pony wrap. Hun har været oppe og side lidt på ham, vi har trukket ture - han virker som, han er faldet rigtig godt til.

Velkommen til Ellinges Walentin

Den 23 juni ankom Chanel´s lille fine shetlandspony Walentin. En super fin pony, rigtig godt sind og går lige i hjertet på en. Walentin er købt ved en flink dame i Køge, og man er ikke i tvivl om at han har været passet til punkt og prikke med alt. Yderst tillidsfuld sød pony. Vi er allerede meget glade for ham. Og vi glæder os til at dele en masse gode oplevelser med ham.

Overskrift 1

*  Juni 2011 - Vinci er scannet drægtig med DV Crelido ( Katrinelund ). Vi venter spændt på et lille fint springbetonet føl.

Farvel til Sabrina

10 januar 2011 sagde vi farvel til Sabrina, hun blev 34 år gammel - jeg var så heldig at eje hende, fra jeg var 5 år gammel. En unik pony!